Започва извънреден коалиционен съвет за въвеждането на еврото.  Преди около час

...
Започва извънреден коалиционен съвет за въвеждането на еврото. 
Преди около час
Коментари Харесай

Националният план за приемане на еврото ще бъде гласуван в НС |

Започва ексклузивен съдружен съвет за въвеждането на еврото. 

Преди към час. На срещата ще се разискват и антикризисните ограничения на кабинета.

Националният проект за въвеждане на еврото беше включен като точка в дневния ред на последното съвещание на Министерски съвет, само че отпадна след остро несъгласие на ръководителя на Бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ. В четвъртък Каримански изиска Планът да се разисква първо в Народното събрание, а едвам по-късно да влиза в Министерски съвет. По думите му това е част от обещанието, заложено в съдружното съглашение, че еврото ще се вкара, само че след необятна осведомителна акция.

Днешната среща ще води Василев в отсъствието на премиера Кирил Петков, който е на посещаване в Съединени американски щати.

Преди началото на коалиционния съвет Владислав Панев от " Демократична България " съобщи, че разискването е " първа стъпка " от приемането на Плана. Той съобщи, че " не е толкоз значимо " той да се разисква и в Народно събрание. По думите му сегашният формат е " една добра крачка ".

Панев съобщи, че България може и да не успее да покрие критериите за приемане на еврото.

Ивайло Мирчев от Демократична България добави, че страната към този момент е доста закъсняла с влизането в еврозоната. Той добави, че България е трябвало да одобри еврото още през 2009 година

Искрен Митев от Политическа партия заяви, че най-вероятно след съдружния съвет ще бъде взето решението Националният проект първо да се гласоподава в Народното събрание, а по-късно ще бъде признат и от държавното управление .

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР